Om rutan försöker hämtas hem men inte växlar till att visa fastighetskartan så kan det bero på att den bildrutan är defekt. Prova att ominstallera WeHunt helt genom att radera appen och hämta hem den på nytt. Klicka därefter på knappen Hämta tidigare köp som återfinns på samma ställe där du köpte dina kartor i appen.

Ingen data går förlorad vid ominstallation.

Fungerar det fortfarande inte efter ominstallation, kontakta oss på support@wehunt.se